Арена спорт Шаховска лига новобеоградских основаца

November 30, 2023

У суботу, 18.11.2023. ОШ „Борислав Пекић“ је била домаћин турнира Шаховске лиге новобеоградских основаца, а гостовале су ОШ „Иван Гундулић“, ОШ „Радоје Домановић“ и ОШ „Лаза Костић“.  Школу је представљало укупно 10 такмичара млађег и старијег узраста, а након одиграна 3 кола резултати су били следећи:
4. Коло

ОШ „Радоје Домановић“  –  ОШ „Борислав Пекић“         2½:7½

5. Коло

ОШ „Борислав Пекић“  –  ОШ „Иван Гундулић“                  9 : 1

6. Коло

ОШ „Лаза Костић“  –  ОШ „Борислав Пекић“                       2 : 8

На дан 30.11.2023. године, након 9 одиграних кола, у укупном пласману ОШ „Борислав Пекић“ заузима 4. место.

Председник општине Нови Београд Бојан Бован, посетио је учеснике Арена спорт Шаховске лиге у суботу, обратио се присутнима и подржао промоцију шаха међу основцима.

Арена спорт Лига основних школа Новог Београда у шаху почела је 29. октобра и трајаће до 23. децембра 2023. године. Лигу чини 16 основних школа са територије општине Нови Београд, а до 23. децембра и финалног такмичења у ОШ „Младост“, свака школа биће домаћин једном турниру.

Партије се играју на професионалном нивоу, уз темпо од 20 минута по играчу. Учествују подједнако дечаци и девојчице, а такмичари су распоређени у две категорије: млађи и старији школски узраст.

За победнике Шаховске лиге обезбеђени су пехари и медаље, а за школе које буду екипно најбоље шаховске гарнитуре и дигитални сатови за шах.

Повезане вести

Одабрани уџбеници за школску 2024/25. годину

Уџбеници-за-1.-разредПреузми Уџбеници-за-2.-разредПреузми Уџбеници-за-3.-разредПреузми Уџбеници-за-4.-разредПреузми Уџбеници-за-5.разредПреузми Уџбеници-за-6.разредПреузми Уџбеници-за-7.-разредПреузми...